zaterdag 23 januari 2016

Joggings voor de boys : een dubbele uitdaging : UWYH + mijn eigen Ottobre-uitdaging

Op meerdere plaatsen in hobbynaailand is de uitdaging gestart om geen nieuwe stoffen te kopen ; maar om je stoffenlade (kast) te inspecteren en uit je voorraad te gaan naaien.
Een beetje als :'koken uit je voorraadkast '.

Ik besloot deze uitdaging ( al is het maar gedeeltelijk ) aan te gaan...zocht om te beginnen de grootste lappen uit mijn stoffenkist en dat waren 2 stukken blauwe joggingstof.

De kleinzoontjes gaven een extra zetje aan mijn beslissing om daar iets mee te doen....toen ik van één van hen een joggingbroek ter herstelling kreeg.
Een joggingbroek met een gaatje....vraagt om een nieuwe joggingbroek.

Ik koos een patroon uit Ottobre (2013/4 nr 27 ) ; veranderde de zakken een beetje en naaide voor elk van hen een joggingbroek.
Maar toen zag ik dat ik nog een flinke lap stof over had...én ik had nog het ongebruikte patroon liggen van sofilantjes (Omni tempore-sweater)...wat vroeg om eens uitgeprobeerd te worden.
Voor beide jongens kwam er dus een Hoodie bij.
Ik maakte een aantal foto's....(moet duidelijk eens wat fotografielessen volgen)
De kobaltblauwe set is maat 110-116
De donkerblauwe set is maat 122-128

Geen idee waar ik de joggingstoffen kocht
De gebruikte boordstof komt van Verkempinck....en is een compromis ( zie verder)

Ter gelijkertijd is dit de start van mijn eigen uitdaging die ik op het  Sanchoforum opende :
de uitdaging om evenveel modellen/patronen te gaan gebruiken als er Ottobre-edities zijn dit jaar : dat wil zeggen 4 kinderpatronen en 2 damespatronen. Indien mogelijk uit de nieuwe bladen...tenzij er geen aantrekkelijk patroon in staat.Enkele verwachte en onverwachte tegenvallers :
-ik vond geen uni boordstof in exact dezelfde tinten blauw
-mijn zoektocht naar een boordstof zoals ik in mijn hoofd had (marine-grijs en kobalt-wit) was nergens in een zachte kwaliteit te vinden
-volgende keer moet ik de kruishoogte van de broekjes goed controleren vooraleer de zakken te stikken ; nu staan de zakken iets té hoog.
-Het omni tempore-patroon is een patroon met naadtoeslag inbegrepen. Ik blijf het moeilijk hebben om breedte en lengte van een kledingstuk te checken met deze methode. Bij een volgend exemplaar zal ik de naadtoeslag eerst goed met potlood aanduiden , zodat ik dit onderweg niet vergeet....wat dus nu wel het geval was.
-de kobaltblauwe joggingstof (vergeten waar ik die ooit kocht) is een stukje dikker dan de marineblauwe....maar was om onbekende redenen moeilijk te stikken. Ik heb zowat alle types naalden uit mijn naaldenvoorraad getest...maar het leek alsof er mini gaatjes in de stof werden getrokken.
Ik kreeg tegengestelde adviezen....ik zou een 'jerseynaald' moeten gebruiken ipv een stretchnaald....maar mijn fourniturenwinkel betwistte dat ten zeerste ; vond dit een advies van niet-professionele naaisters. Wellicht lag het aan de stof....
Enfin , soit...ik ga er niet over discussiëren. Bij gelegenheid ga ik wel eens een 'jerseynaald' bestellen.
Voor nu hoop ik dat  de jogging toch nog deze winter kan overleven...

2 opmerkingen:

  1. Mooie joggingpakken voor je kleinzoons! Als ze die eenmaal aanhebben zullen ze ze waarschijnlijk niet meer uit willen doen. Ziet er ook weer zoals altijd netjes genaaid uit!

    BeantwoordenVerwijderen