dinsdag 1 februari 2011

Knippie strokenrokje maat 116-122

Het patroon komt uit Knippie Idee herfst 2005 (model 11 C)
Er staat ook een versie met 'rechte' stroken (11 A+B ) ; maar zoals ik op de foto laat zien ,heeft dit rokje gerende stroken.

Ik wou al een hele tijd een jeansrokje maken , zoals er eentje te zien is op pag 30 van datzelfde patronenblad. Dat rokje heeft onafgewerkte zomen , zodat die kunnen rafelen.
Er moet dus een stikking komen op 1 cm ; de zoom wordt niet afgewerkt ; het bandje wordt nét boven de stikking vastgemaakt.

Maar toen het rokje helemaal klaar was , bleek dat rafelen ferm tegen te vallen omdat ik géén echte jeans gebruikt heb. Ik heb dus -op de valreep- de rafelzoom vervangen door een rolzoompje op de locker.

(tip dus voor wie dit ook eens wil proberen : test vooraf maar of het rafelen mooi oogt....bij mijn -deels synthetische- jeansstof , waren de rafeldraadjes mij iets te pluizig)Posted by PicasaHet opstikken van de bandjes was niet zo eenvoudig ; de rokbaan is immers gerend....het bandje recht. Andere smalle bandjes vond ik echter niet in de winkel.
Al met al ben ik tevreden over het resultaat !
Het patroontje zal zéker een tweede keer gebruikt worden.

2 opmerkingen:

 1. Ik denk dat je heel tevreden mag zijn over het resultaat! Ik vind het een superschattig rokje (vind strokenrokjes trouwens vaak leuk), maar deze is écht heel leuk afgewerkt met die bandjes! Hopelijk is klein madammeke er ook tevreden mee, maar daar twijfel ik niet echt aan.

  groetjes,
  Sabine

  ps: moet je dringend nog eens mailen, maar het komt er maar niet van. We zijn momenteel zo druk bezig met het zoeken naar een nieuwe woonst... meer details mail ik je wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh joh ik vind het erg mooi geworden!
  En inderdaad geduld van goud moet je hebben met die bandjes....

  Liefs Lisha

  BeantwoordenVerwijderen