zaterdag 9 mei 2015

De proef-jumpsuit die geen gevolg kent....

Guinevere wou graag een tricot jumpsuit.
Ze toonde een voorbeeld van Mim-pi .Ik heb een paar beschikbare patronen gemixt om een jumpsuit te kunnen maken met sluiting op de rug.
Omwille van dat mixen van patronen besloot ik een proefmodel te maken in een tricot stofje dat nog in mijn kast lag.
Toen Guinevere kwam passen , bleek dat ze het stofje wel leuk vindt.....
...maar dat ik niet goed gesnapt heb  'wat' zij nu juist zo leuk vond aan de Mim-pi-jumpsuit.
We hadden het over de versiering aan de hals gehad....maar de tailleboord en de boordjes aan de broekspijpen bleken evenzeer belangrijk te zijn.

Vermits mijn proefmodel een stuk oversized wass....én bovendien zakken had...bleek het geen makkie om die rimpelboord ook nog te voorzien.

In de week voor Guinevere kon passen,  kwam ik online ook commentaar tegen over de glanzende lycra stof  waarmee ik de échte jumpsuit zou gaan maken.
Men noemde de stof 'zwaar' ; 'geschikt voor badkleding'....dus niet echt de goede stof voor een soepel vallende jumpsuit met gerimpelde boorden.
Deze stof had ik in gedachten :Kortom :
Deze stof krijgt een andere bestemming....(weet nog niet precies wat ; maar denk ook eerder richting strandkledij...tankini of zo...)

******

En de proef-jumpsuit werd meegenomen naar huis.
Ik weet niet hoe handig de sluiting op de rug zal zijn.
de jumpsuit kan over het hoofd zonder het knoopje te openen....
maar wellicht is het geen kledingstuk voor een haastig toiletbezoek.
2 opmerkingen:

  1. De jumpsuite ziet er toch mooi uit. Hier zijn ze er zot achter. Maar zoals je zegt : het toiletbezoek.. vind ik ook een probleem, zeker voor de kleinste. Ik overweeg een losse broek en topje met onderaan een elastiek te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De beslissing is mede genomen door de kwaliteit van de 'echte' stof....die is zwaarder en glibberig ; een jumpsuit wordt beter uit een lichte stof genaaid.

      Verwijderen