zondag 11 januari 2015

Op vraag van Nello : zorgenvriendje Bilbo

Op ons jaarlijks kerst-Nieuwjaar-jubileumfeestje....in de familie : pakjesdag genoemd ...kregen Guinevere ( 8,5 jr) en Florian (6 jr ) een zorgenvriendje.
(Voor Guinevere naaide ik een uil....zie eerdere topic....voor Florian naaide ik een lego-hoofdje...zie vroeger.

Een paar dagen later kreeg ik van mijn zoon (Papa van Florian en Nello) een berichtje dat Florian al 2 briefjes in zijn zorgenvriendje had verborgen.
( Florian vertelde mij ooit dat hij soms bang is in zijn bedje en soms wat verdrietig en toen zei ik dat een zorgenvriendje helpt door jouw verdrietjes en je zorgen op te schrijven en die door het zorgenvriendje te laten bewaren)
Maar Nello ( 3 jr en 4 mnd ) reageerde  'wijselijk' dat hij ook soms verdrietig is in zijn bedje én zo'n zorgenvriendje ook zou kunnen gebruiken.

Toen ik Nello een tijdje later zag , heb ik met hem  besproken welk dier zijn zorgenvriendje dan liefst moest zijn.
Hij noemde ondermeer Bilbo het kleine visje.
Een visje dat de hoofdrol speelt in een liedje dat Nello leerde in de kleuterklas. Eén van zijn favoriete liedjes.

hoor wie klopt daar, hoor wie tikt daar,
op het venster van mijn huis?
ik ben bilbo, een klein visje,
in het water ben ik thuis.
dag meneer en dag mevrouw.
door het glas zie ik je staan.
wil je hier ook komen zwemmen,
doe dan gauw je zwempak aan.

Dit liedje werd gemaakt door Meester Steef (Coorevits) uit Desselgem ( ! in mijn jeugd woonde ik daar vlakbij). Meester Steef was zo vriendelijk mij te tonen welke kleur Bilbo het visje heeft in zijn lessenreeks .
Het is wat blauw-groenig....ik noem het 'appelblauwzeegroen' ( Vlaams voor turquoise) en daarom heeft Nello's zorgenvriendje 'Bilbo' ook groene en blauwe kleuren.Ik heb de rits achteraan het visje gemaakt. Zo kon ik de schubben van  de vis mooi laten doorlopen.8 opmerkingen:

 1. oh, dat is echt super!!! Jij hebt leuke ideetjes zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig zeg!! Wat zal Nello blij zijn. Echt, ik blijf het super vinden hoe je altijd de mooiste dingen maakt voor je kleinkinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi en wat een goed idee. Zelf vind ik het bekende patroon van het zoegenvriendje een beetje eng. (Weet niet of kinderen dat ook zo ervaren). Dit is een prachtig alternatief. Je brengt me op een idee :-) dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik voor het eerst de commerciële zorgenvriendjes zag....vond ik meteen dat er 'iets' haperde. Ja kan een kind niet verplichten om 'vriend' te worden met een figuur waarin het kind zelf niets ziet. Daarom besloot ik om mijn zorgenvriendjes zo te naaien , dat het kind er gemakkelijker een 'vriendje' in ziet.

   Verwijderen
 4. Wauw heel mooi hoor . Bilbo zal zeker geliefd worden

  BeantwoordenVerwijderen