donderdag 7 augustus 2014

Eenvoudig slaapkleedje....toch...koningin van de nacht !

In de lente maakte ik met een lapje tricot uit de meisjesverrassingsdoos van Michas Stoffecke....
dit slaapkleedje als proefmodel.
(basisversie van dit leuke patroon van  Created in X-land )
Vanuit dit patroon kon ik later in het voorjaar en de zomer de maten vergelijken van de diverse jurkjes en shirtjes die ik zou naaien.

Nu de grote vakantie halverwege is....
worden wellicht geen zomers kleertjes meer genaaid.
Bijgevolg kan dit slaapkleedje gedragen worden.

Helemaal perfect is het niet...
(door mijn knie-operatie moet ik met mijn foute voet de pedaal hanteren)...
maar het is beslist draagbaar.

Ik maakte een paar detailfoto's voor mezelf omdat ik het biesje aan de hals en de schouders op een andere manier heb afgewerkt.

En voor wie de toespeling naar 'Koningin van de nacht' niet heel duidelijk is....
het is een rol in de Opera  ' Die Zauberflöte' van Mozart met een heel beroemde (moeilijke) aria.

http://www.youtube.com/watch?v=zYyGLvzF97w
11 opmerkingen:

 1. prachtig... ik ben écht jaloers op jouw afwerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Mooie afwerking en dat met het verkeerde been. Complimenten hoor. Hier dragen ze dit soort,'slaapkleedjes' ook gewoon met of zonder een legging als zomer jurkjes,heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tot onder het oksel is het jurkje inderdaad een 'gewoon' strandjurkje. Maar ik heb vanaf het oksel naar beneden toe de zijlijn verbreed en het jurkje ook een stuk langer gemaakt. Het komt nu halverwege de kuiten.

   Verwijderen
 3. waar is je afwerking niet perfect? Ik mijn ogen ziet het er weer even onberispelijk afgewerkt uit als anders. Leuk slaapkleedje trouwens, vooral met die grote kroon erop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben heel tevreden over de boordjes, Sabine.
   Die waren eerder al afgewerkt.
   De applicatie is niet helemaal naar mijn zin. De zigzag moest wat dichter ; maar dan had ik mijn andere machine nodig en ik kon die niet uithalen/installeren met mijn krukken.

   Verwijderen
 4. Mooi hoor, leuke stof en netjes afgewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie boordjes gemaakt.Is dat moeilijk en waar zou ik die uitleg daar voor kunnen vinden?Heb jij misschien een tip daar voor?Nog een spoedig herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eerst de lengte van de boordjes bepaalt. Die dan gesloten als een ring.Vervolgens de boordjes in de lengte dubbel gelegd ; goede kant van de stof boven. De gevouwen boordjes heb ik op de halsrand gespeld ; goede kanten op elkaar en de aanzet gelockt. Dan heb ik de locknaad naar binnen gevouwen en gestreken en op de goede kant een stiksel gegeven. Hoop dat het wat duidelijk is ?

   Verwijderen
 6. ivm met je vraag naar waterdichte stof . Mss eens kijken op deze link http://www.finoxinxfondo.be/webshop/182474-geplastificeerd-katoen-50

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de tip ! Maar het is niet dat soort waterdichte stof die ik zoek. Ken je koelhoudzakjes ? Daar zit vanbinnen zo'n heel dunne witte plastiek , die heel soepel is en naaibaar. Het lijkt ook een beetje op een zeer dun douchegordijn.
   Dat soort dunne stof zoek ik. OF ik moet het tasje helemaal anders aanpakken...en de binnenkant met isolerende aluminium afwerken.

   Verwijderen
  2. oei ja ik weet wat je bedoel. Hmmm ik zou het ook niet direct weten

   Verwijderen